Доступність посилання

ТОП новини

ООН підтвердила загибель 501 української дитини за час повномасштабного вторгнення Росії


«Це лише ті, кого вдалося підтвердити ООН. Реальна цифра, ймовірно, набагато вища»
«Це лише ті, кого вдалося підтвердити ООН. Реальна цифра, ймовірно, набагато вища»

В ООН підтвердили загибель щонайменше 501 дитини з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну, повідомила виконавча директорка Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) Кетрін Рассел.

«Це лише ті, кого вдалося підтвердити ООН. Реальна цифра, ймовірно, набагато вища, а втрати для потерпілих сімей – неймовірні», – написала вона у своєму твіттері 3 квітня.

Крім того, майже тисяча українських дітей зазнали поранення, повідомила голова ЮНІСЕФ, додавши, що «видимі й невидимі рани, яких діти зазнають під час війни, можуть залишитися у них на все життя».

«Кожна дитина, де б вона не жила, заслуговує на те, щоб рости в мирній обстановці. Жодна дитина не повинна пережити дитинство, затьмарене насильством і страхом», – зазначила Рассел.

Тим часом, за даними Офісу генпрокурора України, станом на 3 квітня 2023 року через повномасштабну російську агресію загинули 467 дітей, ще 944 дитини – були поранені.

«Ці цифри не остаточні. Триває робота щодо їх встановлення у місцях ведення бойових дій, на тимчасово окупованих та звільнених територіях», – уточнили в ОГП.

Одна з нещодавніх підтверджених дитячих смертей – загибель п’ятимісячного немовляти в Авдіївці на Донеччині 31 березня. Дитина та її бабуся загинули внаслідок артобстрілу з боку російських військових, батьки немовляти були поранені.

Управління верховного комісара ООН із прав людини підтвердило загибель 8 451 і поранення 14 156 цивільних людей в Україні внаслідок повномасштабного вторгнення Росії – такими є дані організації від 24 лютого 2022 року до 2 квітня 2023-го.

З 1 по 31 березня в організації зафіксували дані про загибель 178 людей і поранення 587.

В УВКПЛ ООН наголошують, що реальне число загиблих є значно вищим.

XS
SM
MD
LG