Доступність посилання

ТОП новини

В ООН засудили напад на евакуйованих у Нових Санжарах


Нові Санжари, вечір 20 лютого 2020 року
Нові Санжари, вечір 20 лютого 2020 року

Представництво Організації Об’єднаних Націй в Україні засудило насильницький напад у селищі Нові Санжари на Полтавщині на евакуйованих із Китаю, які прибули до місцевого медичного центру на карантин-спостереження (обсервацію).

«Нападові на евакуйованих українських громадян минулого вечора в Полтавській області не місце в сьогоднішній Україні», – заявили в представництві й наголосили, що евакуйовані вже й так потерпіли від тривалої ізоляції і заслуговують на гідне ставлення.

«ООН засуджує насильство і закликає владу вжити всіх необхідних кроків, щоб гарантувати безпеку тих, хто зазнав нападу. Ми готові далі підтримувати заходи влади України, спрямовані на зміцнення готовності до відповіді на спалах вірусу COVID-19. …Зараз час для фактів, а не страху. Зараз час для раціональності, а не чуток. Зараз час для солідарності, а не таврування», – заявило представництво.

Попереднього дня, 20 лютого, до України прилетів спецрейс із китайського міста Уханю, де зафіксований найбільший спалах нового коронавірусу. У літаку перебували 45 громадян України і 27 іноземців, а також екіпаж і лікарський супровід. За даними української влади, всі здорові. Але евакуйовані впродовж 14 днів будуть на карантині-спостереженні (обсервації) в закритому медичному центрі Національної гвардії в Нових Санжарах. За повідомленнями влади, небезпеки ймовірного потрапляння коронавірусу за межі закритого медцентру навіть у разі його виявлення немає.

Проте в селищі спалахнуло протистояння місцевих мешканців, які намагалися не допустити прибуття евакуйованих, із силовиками, які забезпечували проїзд транспорту з людьми. Внаслідок сутичок кілька автобусів із евакуйованими зазнали ушкоджень: у них побили шибки. За медичною допомогою звернулися 9 поліцейських і одна цивільна особа; 5 правоохоронців перебувають у лікарні. Поліція затримала 24 учасників заворушень, одного з них лишили під вартою. Поліція Полтавської області почала п’ять кримінальних проваджень за фактом заворушень у Нових Санжарах.

Сутички в Нових Санжарах: палаючі шини та розбиті вікна автобусів – відео
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:04:08 0:00
XS
SM
MD
LG