Доступність посилання

ТОП новини

В ООН підтвердили загибель 8895 цивільних в Україні через агресію Росії


Від початку травня в ООН зафіксували загибель 133 і поранення 466 цивільного в Україні
Від початку травня в ООН зафіксували загибель 133 і поранення 466 цивільного в Україні

Управління верховного комісара ООН із прав людини підтвердило загибель 8 895 і поранення 15 117 цивільних людей в Україні внаслідок повномасштабного вторгнення Росії. Такими є дані організації від 24 лютого 2022 року до 21 травня 2023-го.

В ООН наголошують, що реальне число жертв є значно вищим, оскільки отримання інформації з деяких місць, де тривають інтенсивні бойові дії, відбувається із затримкою, і багато повідомлень все ще потребують підтвердження.

«Це стосується, наприклад, населених пунктів Маріуполь (Донецька область), Лисичанськ, Попасна і Сєверодонецьк (Луганська область), де, за повідомленнями, мали місце численні випадки загибелі чи поранення цивільних осіб», – йдеться в повідомленні.

Від початку травня в ООН зафіксували загибель 133 і поранення 466 цивільного в Україні.

В УВКПЛ ООН вказують на те, що більшість зафіксованих втрат спричинені застосуванням вибухової зброї з великою зоною ураження, включаючи обстріли з важкої артилерії і реактивних систем залпового вогню, а також ракетними і авіаударами.

Офіс генерального прокурора України повідомив раніше, що станом на 19 квітня зареєстрував близько 80 тисяч випадків потенційних воєнних злочинів, скоєних російськими військовими від початку повномасштабного вторгнення.

XS
SM
MD
LG