Доступність посилання

ТОП новини

В ООС повідомили про тимчасове закриття КПВВ через коронавірус


(ілюстраційне фото)
(ілюстраційне фото)

У пресцентрі Об’єднаних сил, що ведуть операцію проти російських гібридних сил на окупованій частині Донбасу, повідомили про тимчасове припинення пропуску через лінію розмежування з півночі на 22 березня.

Рішення припинити пропуск осіб і транспортних засобів ухвалене з метою ефективної протидії та недопущення занесення на підконтрольну урядові України територію коронавірусної інфекції, мовиться в повідомленні.

У пресцентрі закликали врахувати цю інформацію при плануванні поїздок через лінію розмежування.

При цьому пропуск представників моніторингових місій ОБСЄ, ООН, МКЧХ буде й далі здійснюватися за раніше встановленим порядком.

Крім того, повідомили в пресцентрі, перетин лінії розмежування все-таки можуть дозволити й іншим особам, але тільки «у виняткових випадках, за наявності критично важливих життєвих обставин та відповідних підтверджувальних документів».

У підтримуваному і скеровуваному Росією незаконному збройному сепаратистському угрупованні «ДНР», що захопило частину Донецької області і визнане в Україні терористичним, заявили, що зі свого боку повністю зупинили рух громадян через лінію розмежування через коронавірус із початку доби 21 березня.

В аналогічному угрупованні «ЛНР», що діє на частині Луганщини, заявили, що припинять в’їзд на захоплені ними території з вільної частини України з 23 березня, а на КПВВ «Станиця Луганська» взагалі закриють того дня пропуск осіб.

Попередніми днями лунали заяви про наявність випадків коронавірусної інфекції на окупованій частині Донбасу. Достеменної інформації про ситуацію з цим немає.

На вільній території України кількість підтверджених випадків захворювання COVID-19, оголошена станом на ранок, становила 41. Із них три людини померли, одна вже видужала.

Загалом у світі, за даними Центру даних про коронавірус Університету імені Джонза Гопкінза у США, на цей час підтверджені 287 239 випадків коронавірусного захворювання, з них 11 921 від нього померли, 89 899 уже видужали.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG