Доступність посилання

ТОП новини

Троє військових поранені минулої доби на Донбасі – штаб ООС


Ситуація в зоні бойових дій на Донбасі, 30 липня 2018 року (дані Міністерства оборони України)
Ситуація в зоні бойових дій на Донбасі, 30 липня 2018 року (дані Міністерства оборони України)

У зоні бойових дій на Донбасі за добу 30 липня внаслідок бойових дій поранені троє українських військових, повідомляє штаб Операції об’єднаних сил.

За даними військових, підтримувані Росією бойовики 40 разів відкривали вогонь по позиціях українських військових, у тому числі тричі із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння.

«Російські окупаційні війська вели прицільний вогонь в основному із гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї по захисниках Кримського, Травневого, Світлодарська, Новгородського, Майорська, Опитного, Авдіївки, Мар’їнки, Новомихайлівки, Новотроїцького, Кам’янки, Пісків, Лебединського, Павлополя, Гнутового та Широкиного, а по наших позиціях біля Водяного противник тричі відкривав вогонь із мінометів калібром 120-мм та 82-мм», – заявляють військові.

В угрупованні «ЛНР» заявляють про три обстріли з боку українських військових упродовж минулої доби – в районі сіл Пришиб, Сокільники і Лозове. Про поранених не повідомляють.

В угрупованні «ДНР» даних про обстріли станом на ранок 31 липня не подають.

Читайте також: Міністр Вадим Черниш: Росія діє, як і 300 років тому – шантажем, примушуванням, підкупом

Тристороння контактна група щодо врегулювання ситуації на Донбасі 27 червня оголосила про чергове «всеосяжне, стале і безстрокове припинення вогню» з 1 липня, з 00:01 за київським часом, цього разу з нагоди жнив. Воно було порушене майже відразу після заявленого початку і відтоді, як і всі попередні перемир’я, порушується постійно.

Це була вже четверта спроба домовитися про перемир’я за 2018 рік. Припинення вогню й раніше проголошувалися як безстрокові, але сторони одразу звинувачували одна одну в порушеннях. При цьому сторони заперечують свою вину і посилаються на провокації противників.

Унаслідок російської гібридної агресії на сході України з квітня 2014 року в регіоні загинули понад 10 тисяч людей.

XS
SM
MD
LG