Доступність посилання

ТОП новини

Україна готова технічно до опалювального сезону, але є питання по Києву – Кабмін


Україна готова технічно до нового опалювального сезону, повідомив віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, передає прес-служба уряду.

За його словами, певні проблеми з підготовкою до опалювального сезону виникають знову у місті Коцюбинське Київської області, яке не може досі вирішити свої внутрішні питання з наявними великими коштами на своїх рахунках. Також є питання по містах Сміла Черкаської області і Шепетівка Хмельницької.

«Актуальним є питання й по місту Києву, де наразі відбувається передача цілісного майнового комплексу від «Київенерго». Протягом декількох наступних тижнів цей процес буде закінчено, що дасть можливість Києву повноцінно підготуватись до проходження опалювального сезону», – заявив Зубко.

Опалювальний сезон в Україні зазвичай стартує в середині жовтня. За багаторічними стандартами, він розпочинається тоді, коли середньодобова температура повітря впродовж трьох діб становить вісім або менше градусів. Тривалість опалювального сезону становить близько півроку, але в разі суттєвого потепління його можуть завершувати раніше.

XS
SM
MD
LG