Доступність посилання

ТОП новини

В ОРДЛО повідомили, що «громадяни Росії» з Донбасу зможуть проголосувати на російському референдумі 1 липня


Чоловік у Луганську показує обкладинку паспорта з символікою СРСР, архівне фото
Чоловік у Луганську показує обкладинку паспорта з символікою СРСР, архівне фото

Угруповання «ДНР» та «ЛНР» повідомили, що жителі контрольованих ними районів Донецької та Луганської областей, які мають російський паспорт, зможуть проголосувати на референдумі про зміни до конституції Росії.

За даними угруповань, у Ростовській області Росії такі «російські громадяни» зможуть взяти участь у референдумі 1 липня на 12 виборчих дільницях. Для участі достатньо показати російський паспорт і написати заяву безпосередньо на виборчій дільниці.

Українська влада наразі не реагувала на ці повідомлення з окремих районів Донецької та Луганської областей.

У лютому 2020 року Офіс генерального прокурора України повідомив, що збирає для передачі до Міжнародного кримінального суду докази примусової паспортизації жителів окупованих Росією територій.

«За попередніми даними, на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей ймовірно отримано понад 500 тисяч псевдопаспортів – 300 тисяч і 200 тисяч відповідно», – додали в Офісі генпрокурора.

Раніше прокуратура Луганської області розпочала кримінальне провадження через «здійснення представниками окупаційної адміністрації Російської Федерації примусової «паспортизації» громадян України». Вказані дії кваліфіковано як порушення законів та звичаїв війни.

XS
SM
MD
LG