Доступність посилання

ТОП новини

Росіяни показують одну й ту ж підбиту українську техніку по тисячу разів із різних ракурсів – Остін про втрати ЗСУ


Міністр оборони США Ллойд Остін
Міністр оборони США Ллойд Остін

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що пошкодження військової техніки на полі бою неминучі, але російська сторона поширює фото і відео, де зображені «ті самі п’ять машин майже тисячу разів із десяти різних ракурсів».

«Що стосується втрат у техніці: це війна. Так, ми знаємо, що пошкодження на полі бою будуть з обох сторін. Але важливо, що в українців є можливість відновити пошкоджену техніку, відремонтувати, де це можливо, і повернути цю техніку в бій. А також те, що в них є засоби, щоб продовжувати просувати можливості вперед», – сказав Остін на брифінгу після засідання Контактної групи з оборони України в Брюсселі.

Він наголосив, що пошкодження військової техніки триватимуть, але «в українців досі залишається чимало бойової сили».

Остін заявив, що, як і очікувалося, це «буде важка битва».

Президент Росії Володимир Путін 13 червня заявив, що в ході наступу українських військ за останній тиждень втрати Росії є вдесятеро нижчими, ніж втрати України. Путін сказав, що російські війська втратили 54 танки, а українські буцімто – 160 танків та інше важку техніку. У ЗСУ заяви президента РФ нібито втрати України назвали «самонавіюванням». В умовах війни жодна зі сторін не повідомляє, які втрати сама несе.

XS
SM
MD
LG