Доступність посилання

ТОП новини

Пандемія коронавірусу: міністри країн НАТО вперше зустрічаються онлайн


Віртуальний формат зустрічі обрали через заборону пересування і великих зустрічей, пов’язану з протидією коронавірусу
Віртуальний формат зустрічі обрали через заборону пересування і великих зустрічей, пов’язану з протидією коронавірусу

Міністри закордонних справ країн НАТО 2 квітня обговорять заходи реагування на пандемію коронавірусу, наголошуючи при цьому, що альянс зберігає готовність захистити себе від будь-якої загрози.

Зустріч відбудеться в режимі відеоконференції – вперше за 70-річну історію НАТО. Віртуальний формат зустрічі обрали через заборону пересування і великих зустрічей, пов’язану з протидією коронавірусу.

«Наша головна мета – гарантувати, щоб ця криза в охороні здоров’я не стала кризою в обороні», – сказав 1 квітня генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ.

Альянс вже допоміг доправити необхідні засоби до найбільш уражених коронавірусом країн-членів: Італії й Іспанії.

У НАТО висловлювали занепокоєння тим, що противники альянсу можуть використовувати ситуацію і здійснювати ворожі дії, у той час як країни-члени зосереджуються насамперед на боротьбі з COVID-19, респіраторною хворобою, спричиненою коронавірусом.

Альянс працює над тим, щоб запобігти поширенню дезінформації навколо пандемії, у чому звинувачують Росію і Китай.

Заходи, спрямовані на те, щоб уповільнити розповсюдження вірусу, змусили союзників НАТО обмежити військові навчання, але Столтенберґ наполягає на тому, що «оперативна готовність НАТО зберігається».

Всесвітня організація охорони здоров’я прогнозує, що кількість інфікованих людей у світі сягне 1 мільйона вже впродовж найближчих годин, а число загиблих уже невдовзі стане більшим за 50 тисяч.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG