Доступність посилання

ТОП новини

США «дуже швидко» почнуть навчання українських військових з використанням Patriot – CNN


Пентагон не уточнює, коли саме почнеться навчання. Фото ілюстративне
Пентагон не уточнює, коли саме почнеться навчання. Фото ілюстративне

Навчання українських військових на системах протиповітряної оборони Patriot має розпочатися «дуже швидко», сказав високопоставлений чиновник Міноборони США, повідомляє CNN.

Хоча Пентагон не уточнює, коли саме почнеться навчання або скільки часу знадобиться для українців, щоб освоїти цю систему, високопосадовець оборонного відомства заявив, що воно розпочнеться «дуже скоро» і займе «кілька місяців».

На сьогоднішній день США провели навчання для приблизно 3100 українських військових на різних системах. Майже половина цих військовослужбовців пройшли підготовку з використання гаубиць M777 або реактивних систем залпового вогню HIMARS.

Читайте також: Закрити небо: що може і чого не може зробити для України протиракетний комплекс Patriot

Раніше США повідомляли, що для освоєння українськими військовими системи Patriot потрібно буде «кілька місяців». Як заявляв високопосадовець Міноборони США, батарея протиповітряної оборони Patriot і боєприпаси «нададуть критично важливий потенціал далекого радіусу дії» для захисту від «крилатих ракет, балістичних ракет і літаків».

21 грудня США оголосили про надання Україні нового пакета військової допомоги на 1,85 мільярда доларів. Вашингтон вперше надає Україні батарею системи протиповітряної оборони Patriot та боєприпасів до неї.

XS
SM
MD
LG