Доступність посилання

ТОП новини

Окружний адмінсуд Києва обрав своїм головою фігуранта розслідування НАБУ Павла Вовка


Кандидатуру Вовка підтримали 39 із 42 присутніх суддів
Кандидатуру Вовка підтримали 39 із 42 присутніх суддів

Колектив Окружного адміністративного суду Києва обрав своїм головою Павла Вовка, якого Національне антикорупційне бюро України звинувачує у втручанні в роботу Вищої кваліфікаційної комісії суддів.

Кандидатуру Вовка підтримали 39 із 42 присутніх суддів.

26 липня представники НАБУ і Генпрокуратури України провели обшуки в Окружному адмінсуді Києва і в Суворовському районному суді Одеси.

За даними слідства, голова і деякі судді ОАСК «організували винесення завідомо неправосудних судових рішень і втрутились у діяльність судових органів з метою створення штучних перешкод у роботі Вищої кваліфікаційної комісії суддів України».

Як заявили в НАБУ, це відбувалося в кілька етапів, зокрема, були штучно ініційовані подання позовів про відсутність повноважень у деяких членів ВККС і заборону їм виконувати свої повноваження й організовано винесення судових рішень про задоволення цих позовів.

У суді назвали обшуки НАБУ і ГПУ тиском.

Згодом Павло Вовк склав повноваження голови Окружного адміністративного суду Києва. Водночас Вища рада правосуддя відмовилася відсторонити його з посади судді.

У листопаді адвокат Михайло Ільяшев повідомив «Українським новинам», що Генеральна прокуратура завершила розслідування справи Вовка та передала матеріали сторонам на ознайомлення.

XS
SM
MD
LG