Доступність посилання

ТОП новини

Росія створює 100-тисячне угруповання військ, не виключений наступ – Павлюк


Є ймовірність, що на початок літа Росія зможе мати певні сили для проведення відповідних наступальних операцій на одному з напрямків, повідомив Павлюк
Є ймовірність, що на початок літа Росія зможе мати певні сили для проведення відповідних наступальних операцій на одному з напрямків, повідомив Павлюк

Армія Росії створює нове угруповання зі 100 тисяч солдатів, яке можуть використати для наступу влітку, розповів 22 березня в ефірі телемарафону командувач Сухопутних військ Збройних сил України Олександр Павлюк.

«Можливо, вони (армія РФ – ред.) будуть ним поповнювати свої підрозділи, які втрачають боєздатність. Але така ймовірність є, що на початок літа вони можуть мати певні сили для проведення відповідних наступальних операцій на одному з напрямків», – заявив командувач Сухопутних військ.

Павлюк не уточнив про який напрямок йдеться, водночас він запевнив, що ЗСУ робить усе можливе, щоб Росії не вдалося накопичити ресурси для наступу.

«Ми готуємося до різного розвитку ситуації», – підсумував військовий.

Раніше російське медіа «Верстка» повідомило, що в Росії планують оголосити мобілізацію для посилення угруповання, що воює з Україною, і можливого оточення Харкова, пише російська служба Радіо Свобода. Вказано, що про це виданню розповіли чотири джерела, близькі до адміністрації президента і Міноборони РФ. За їх словами, в рамках можливої мобілізації можуть призвати 300 тисяч осіб.

Редакція Радіо Свобода не може незалежно перевірити ці дані.

Наприкінці лютого Bloomberg з посиланням на свої джерела писав, що українські чиновники стурбовані тим, що російський наступ може набрати значних обертів до літа, якщо їхні союзники не збільшать постачання боєприпасів.

Попри це, президент України Володимир Зеленський заявляв, що Україна у 2024 році планує не лише оборонятися, але й готувати новий контрнаступ.

Форум

XS
SM
MD
LG