Доступність посилання

ТОП новини

«Я оптиміст» – віцепрезидент США за президентства Трампа про майбутнє голосування в Конгресі щодо допомоги Україні


«Сподіваюся, що до закінчення вихідних ми побачимо відновлення американського лідерства в усьому світі», – зазначив Майк Пенс
«Сподіваюся, що до закінчення вихідних ми побачимо відновлення американського лідерства в усьому світі», – зазначив Майк Пенс

Колишній віцепрезидент США Майк Пенс, який працював в адміністрації Дональда Трампа в часи його президентства, схвально відгукнувся про законодавчу ініціативу спікера Палати представників щодо допомоги Україні й висловив упевненість, що вона знайде підтримку.

«Америка є лідером вільного світу. Я хотів би закликати всіх своїх старих друзів у Конгресі, як республіканців, так і демократів, згуртуватися навколо спікера Майка Джонсона, коли він винесе законодавчий акт (на голосування – ред.), щоб виконати роль Америки у відновленні нашої підтримки України, Ізраїлю, Тайваню, а разом із тим – свободи у світі», – заявив експосадовець на форумі Німецького фонду Маршалла у Брюсселі.

Оцінюючи шанси ініціативи бути схваленою і відповідаючи на запитання, чи налаштований він оптимістично, Пенс відповів ствердно.

«Я – оптиміст, бо, перш за все, як ви і зазначили, я 12 років працював у Конгресі. Здавалося, довше. Чотири роки я очолював Сенат. Я знаю чоловіків і жінок в обох політичних партіях, які представляють нашу країну, і я вважаю, що переважна більшість членів Конгресу в обох партіях розуміють історичний обов’язок Сполучених Штатів Америки займати лідерську позицію… Вважаю, що більшість членів Конгресу це розуміють і чекають цього моменту… Сподіваюся, що до закінчення вихідних ми побачимо відновлення американського лідерства в усьому світі», – зазначив Пенс.

Спікер Палати представників Конгресу США Майк Джонсон 15 квітня представив чотири окремі законопроєкти щодо допомоги Україні, Ізраїлю, Тайваню і про пріоритети національної безпеки на противагу законопроєкту, який Сенат США підтримав 13 лютого, але який так і не розглянула Палата представників, де більшість мають республіканці.

17 квітня республіканці в Палаті представників Конгресу США оприлюднили новий законопроєкт про пакет військової допомоги, який, серед іншого, передбачає надання Україні понад 60 мільярдів доларів.

Спікер Палати представників США Майк Джонсон повідомив, що у Конгресі ввечері 20 квітня відбудеться голосування з приводу цього документу.

Президент США Джо Байден оголосив, що підпише окремі законопроєкти про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню після того, як їх підтримає Конгрес.

Президент України Володимир Зеленський цього місяця заявляв, що в разі, якщо Конгрес США не схвалить військову допомогу для протистояння вторгненню Росії, Україна «програє війну».

Форум

XS
SM
MD
LG