Доступність посилання

ТОП новини

Держдеп: США та Росія проведуть переговори в рамках ядерної угоди – перші після вторгнення в Україну


Нед Прайс повідомив, що двостороння консультативна комісія проведе засідання «найближчим часом»
Нед Прайс повідомив, що двостороння консультативна комісія проведе засідання «найближчим часом»

Сполучені Штати та Росія погодилися відновити проведення зустрічей у рамках договору про скорочення ядерних озброєнь New START, які були призупинені ще до вторгнення Росії в Україну, заявив речник Держдепартаменту США Нед Прайс 8 листопада.

Прайс сказав, що двостороння консультативна комісія, механізм реалізації договору, проведе засідання «найближчим часом».

У серпні Росія призупинила співпрацю з інспекціями в рамках договору, пояснивши це обмеженнями на поїздки, запровадженими через її повномасштабне вторгнення в Україну.

New Start – остання угода про контроль над озброєннями між двома найбільшими ядерними державами світу. СНО-3, також відомий як New START, був підписаний терміном на 10 років у Празі навесні 2010 року. Він вступив в силу 5 лютого 2011 року. Сполучені Штати 3 лютого 2021 року продовжили дію New Start.

СНО-3 передбачає, що кожна зі сторін скорочує свої запаси ядерних боєзарядів до 1550 одиниць, і до 700 одиниць для розгорнутих носіїв – міжконтинентальних балістичних ракет, балістичних ракет підводних човнів і важких бомбардувальників.

XS
SM
MD
LG