Доступність посилання

ТОП новини

На Львівщині двом співробітникам районного військкомату повідомлено про підозру


Наразі двоє співробітників районного військкомату затримані, вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу (фото ілюстративне)
Наразі двоє співробітників районного військкомату затримані, вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу (фото ілюстративне)

В Офісі генпрокурора повідомили, що підозру отримали заступник начальника першого відділу Самбірського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки і старший солдат «за фактом незаконного позбавлення волі людини та катування».

«За даними слідства, підозрювані тривалий час незаконно утримували у напівпідвальному приміщенні, морили голодом, били та вчиняли інші протиправні дії стосовно військовозобов’язаного. Таким чином вони намагалися змусити його «добровільно» пройти військово-лікарську комісію з подальшим призовом на військову службу під час мобілізації. Підозрювані завдали постраждалому тілесні ушкодження, а також погрожували зброєю», – йдеться в повідомленні.

У Державному бюро розслідувань кажуть, що цивільного утримували у приміщенні військкомату з 12 вересня.

Наразі двоє співробітників районного військкомату затримані, вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу.

19 вересня стало відомо, що правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом знущань у приміщенні військкомату у Самборі Львівської області. Перед тим у соцмережах з’явилося відео, на якому люди у військовій формі погрожують чоловіку в цивільному і застосовують до нього силу.

Раніше президент Володимир Зеленський увів в дію рішення РНБО про звільнення всіх обласних військкомів. Цьому передувала «всеохопна перевірка», яка виявила багато зловживань.

XS
SM
MD
LG