Доступність посилання

ТОП новини

ДБР розслідує відео зі «знущаннями» у військкоматі на Львівщині


Правоохоронці відкрили кримінальне провадження про порушення статутних правил, взаємовідносин між військовослужбовцями із застосуванням зброї
Правоохоронці відкрили кримінальне провадження про порушення статутних правил, взаємовідносин між військовослужбовцями із застосуванням зброї

Державне бюро розслідувань відкрило кримінальне провадження за фактом знущань у приміщенні військкомату в місті Самбір – про це відомство заявило 19 вересня.

«Відео, на якому двоє військових знущаються з чоловіка і погрожують йому зброєю, з’явилося на одному з телеграм-каналів. Попередньо, подія сталась сьогодні, 19 вересня, у приміщенні Самбірського Територіального центру комплектування та соціальної підтримки», – йдеться в повідомленні.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження про порушення статутних правил, взаємовідносин між військовослужбовцями із застосуванням зброї. ДБР додає, що співробітники Бюро встановлюють обставини на місці події.

Читайте також: Конфлікти з ТЦК на вулицях: що відбувається з повістками, хто порушник і як бути

У соцмережах з’явилося відео, на якому люди у військовій формі погрожують чоловіку в цивільному. Його прокометував раніше Львівський територіальний центр комплектування та соціальної підтримки.

На відео «видно частину події», заявили в ТЦК, відтак з’ясовується, що передувало діям військових. Центр додав, що призначена службова перевірка, а військовослужбовці відсторонені від свої обов’язків до з’ясування всіх обставин.

У серпні минулого тижня президент Володимир Зеленський увів в дію рішення РНБО про звільнення всіх обласних військкомів та призначення на ці посади офіцерів, які беруть участь у бойових діях.

Цьому передувала «всеохопна перевірка» територіальних центрів комплектування і соціальної підтримки (військкоматів). Президент на початку серпня повідомив, що перевірка військкомів виявила багато зловживань, «відверто огидних».

XS
SM
MD
LG