Доступність посилання

ТОП новини

Пік споживання від початку літа: «Укренерго» закликає обмежити використання електрики увечері


За прогнозом компанії, відключення наразі не потрібні, проте вона закликає зменшити споживання електричної енергії у вечірні години
За прогнозом компанії, відключення наразі не потрібні, проте вона закликає зменшити споживання електричної енергії у вечірні години

Рівень споживання електроенергії перетнув найвищий показник від початку червня 6 липня – про це в п’ятницю заявляє компанія «Укренерго».

«Рівень споживання 6 липня перетнув найвищий показник з початку цього літа. Тому вечірні години – з 16.00 до 23.00 – відчутно зростає навантаження на енергосистему та доводиться залучати додаткові потужності електростанцій у цей час», – йдеться в повідомленні.

За прогнозом компанії, відключення наразі не потрібні, проте вона закликає зменшити споживання електричної енергії у вечірні години.

Читайте також: НКРЕКП скасувала рішення про підвищення тарифів на воду після критики з боку Зеленського

«Укренерго» також додає, що триває імпорт електроенергії зі Словаччини та Молдови, експорт наразі відсутній.

Також триває ліквідація наслідків негоди, через яку були знеструмлені населені пункти у Вінницькій, Житомирській, Київській, Кіровоградській, Полтавській, Сумській, Тернопільській, Хмельницькій, Черкаській, Чернівецькій та у Чернігівській областях. За повідомленням компанії, частину споживачів заживлено.

Раніше Міненерго повідомило, що внаслідок масштабного грозового шторму в 11 областях були знеструмлені 710 населених пунктів.

XS
SM
MD
LG