Доступність посилання

ТОП новини

НКРЕКП скасувала рішення про підвищення тарифів на воду після критики з боку Зеленського


Йдеться про рішення від 29 червня 2023 року щодо коригування тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення
Йдеться про рішення від 29 червня 2023 року щодо коригування тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення

Рішення щодо підвищення тарифів на водопостачання скасоване – про це заявила Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, 3 липня.

Йдеться про рішення від 29 червня 2023 року щодо коригування тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення. Воно передбачало збільшення тарифів на послуги 34 водоканалів з 1 липня в середньому на 32%.

«Регулятор розпочинає консультації з Кабінетом Міністрів України та всіма зацікавленими сторонами задля напрацювання справедливого соціального рішення, яке зможе забезпечити додаткові фінансові ресурси з Державного бюджету або інші компенсаторні механізми для покриття витрат водоканалів», – йдеться в повідомленні.

За словами голови НКРЕКП Костянтина Ущаповського, підставою скасування стала позиція президента Володимира Зеленського, який «в період воєнного стану висловився проти рішення про перегляд тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення».

Читайте також: Будуть «рішення у відповідь» – Зеленський про підвищення тарифів на воду

«Крім цього, Прем’єр-міністр України наголосив на необхідності проведення консультацій щодо такого рішення», – додав він.

Раніше перший заступник Комітету Верховної Ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Олексій Кучеренко припустив, що НКРЕКП може скасувати рішення щодо підвищення тарифів на водопостачання.

Раніше згідно з рішенням НКРЕКП, з 1 липня 33 водоканали у різних областях України отримали підвищення тарифів. У Нацкомісії обґрунтували зростання вартості води здорожчанням електроенергії, зниженням попиту через від'їзд населення та підвищенням цін на пальне.

Президент Володимир Зеленський назвав це рішення Нацкомісії «ганебним і непрофесійним». А прем'єр-міністр Денис Шмигаль доручив міністру енергетики і міністерству інфраструктури провести додаткові консультації з Нацкомісією щодо перегляду тарифів.

XS
SM
MD
LG