Доступність посилання

ТОП новини

«Увесь ізраїльський народ сумує із сім’ями загиблих» – прем’єр Ізраїлю засудив напад на синагогу в Піттсбурзі


Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу
Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу

Прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу засудив напад на синагогу в місті Піттсбург (штат Пенсильванія, США), внаслідок якого, за останніми офіційними даними, загинули 11 людей, шестеро були поранені, серед яких четверо правоохоронців.

«Увесь ізраїльський народ сумує із сім’ями загиблих. Ми разом з єврейською громадою Піттсбурга. Ми разом з американським народом перед обличчям цієї жахливої антисемітської жорстокості», – написав він у Twitter.

Президент США Дональд Трамп також засудив, як він зазначив, акт «ненависті», пише «Голос Америки». Трамп заявив, що трагедії могла би зарадити наявність озброєної охорони на місці, а нападник заслуговує на смертний вирок: «Будь-хто, хто чинить подібне із невинним людьми, …має справді заплатити найвищу ціну… Ми маємо зміцнити наше законодавство у питанні смертної кари».

В поліції Піттсбурга повідомили, що нападника поранили та затримали.

Американські ЗМІ інформують, що затриманим є 46-річний Роберт Бауерс (Robert Bowers). ;Онлайн-дописи особи з цим іменем вказують на неонацистські погляди, ненависть до євреїв. Бауерс також критикував президента США Дональда Трампа, якого, на його думку, «контролюють євреї».

.

Раніше сьогодні поліція Піттсбурга повідомила про «численні жертви» внаслідок стрілянини біля синагоги Tree of Life, що розташована в районі Squirrel Hill. Ніяких інших подробиць у поліції не розповіли.

Місцева радіостанція KDKA тоді повідомила, що стрілянина сталася в синагозі, нападник – білий чоловік, який перед тим, як почав стріляти, вигукував антисемітські гасла.

XS
SM
MD
LG