Доступність посилання

ТОП новини

Командування «Південь» повідомило про «результативне влучання» по переправі з військовою технікою РФ


Коли саме було це влучання, командування не уточнює. Фото ілюстративне
Коли саме було це влучання, командування не уточнює. Фото ілюстративне

Оперативне командування «Південь підтвердило «результативне влучання» по понтонній переправі з російською військовою технікою. Про це йдеться у повідомленні, оприлюдненому в фейсбуці.

Коли саме було це влучання, командування не уточнює.

За даними ОК «Південь», також у Бериславському районі Херсонщини українські військові знищили два російських склади з боєприпасами та ангар з технікою.

Читайте також: Як Росія втрачає бойову авіацію в Україні?

«На додачу до ранішніх літака і гелікоптера, знищено ворожий танк, два міномети та 3 одиниці авто-бронетехніки. В Бериславському районі наші ракетники утилізували 2 склади з боєприпасами та ангар із скупченням техніки ворога», – йдеться у повідомленні.

Раніше на тлі наступу ЗСУ на Херсонщині окупаційні сили запевняли, що місту ніщо не загрожує, а наступ буде зупинено. Риторика змінилася цього тижня: генерал Сергій Суровікін, нещодавно призначений командувачем російських військ в Україні, заявив, що щодо Херсона можливе «ухвалення непростих рішень» і закликав населення виїжджати.

За повідомленнями української сторони, у Херсоні закрилися практично всі російські «установи», а так звані «керівники» виїхали ще раніше.

Офіційний Київ має побоювання, що російські військові можуть підірвати греблю Каховської ГЕС, щоб уповільнити наступ України. Це може спричинити затоплення населених пунктів, у тому числі й частини Херсону. Росія, у свою чергу, звинувачує у планах підриву ГЕС Україну.

XS
SM
MD
LG