Доступність посилання

ТОП новини

Польща готова проводити навчання українських саперів – Блащак


Міністр оборони України Олексій Резніков і віцепрем’єр-міністр, міністр оборони Польщі Маріуш Блащак (праворуч). Київ, 12 липня 2022 року
Міністр оборони України Олексій Резніков і віцепрем’єр-міністр, міністр оборони Польщі Маріуш Блащак (праворуч). Київ, 12 липня 2022 року

Віцепрем’єр-міністр, міністр оборони Польщі Маріуш Блащак заявив, що Варшава готова проводити навчання українських саперів. Про це йдеться в повідомленні пресслужби польського міністерства оборони.

«Як їх (українських військових – ред.) готують у Великій Британії, так можна навчати їх і в Польщі. Ми всі добре знаємо, що росіяни залишили міни на українській території, тому їх потрібно прибрати. Ми готові навчати українських військових, щоб вони могли очищати свою територію», – сказав він під час свого візиту до Києва.

Блащак також наголосив, що Росія є загрозою для Польщі.

«Тому ми хочемо бути сусідами з вільною Україною, а не з Росією – тому ми підтримуємо Україну. Як сказав сьогодні міністр оборони України, наша співпраця почалася ще до початку війни. Я запропонував оснастити українську армію ПЗРК Piorun, і вони витримали іспит, чому я дуже радий. В руках відважних українських воїнів вони захищають повітряний простір над Україною», – зазначив польський міністр оборони.

За даним ДСНС, від початку широкомасштабного військового вторгнення РФ знешкоджено понад 152 тисячі вибухонебезпечних предмети, у тому числі 1 997 авіаційних бомб. Обстежено територію площею 63 тисячі 361 гектар.

Читайте також: Служба ООН із розмінування розгорне місію в Україні – МВС

Раніше Офіс ООН з координації гуманітарних питань в Україні повідомив, що нині Україна є однією з найбільш замінованих країн світу.

XS
SM
MD
LG