Доступність посилання

ТОП новини

Прем’єр Польщі припустив, що країна може закрити й інші пункти перетину кордону з Білоруссю


Напередодні стало відомо, що Польща має намір закрити ключовий пункт пропуску на кордоні з Білоруссю до подальшого розпорядження
Напередодні стало відомо, що Польща має намір закрити ключовий пункт пропуску на кордоні з Білоруссю до подальшого розпорядження

Причиною закриття прикордонного переходу в Бобровниках є зростання напруги у відносинах з Білоруссю – про це заявив прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький на пресконференції в Брюсселі 10 лютого, передає білоруська служба Радіо Свобода.

«Ми не виключаємо закриття інших пунктів пропуску з Білоруссю. Є ще один дуже великий перехід «Тересполь», якщо мені не зраджує пам’ять. Цього разу ми закрили перехід «Бобровники». Причина цього – посилення напруги у відносинах із Білоруссю», – сказав він.

За оцінкою Моравецького, Росія «розглядає Білорусь як свій інструмент».

Читайте також: У Білорусі лауреата Нобелівської премії миру Беляцького можуть засудити до 12 років колонії

«Вона (Білорусь – ред.) грає кремлівську музику. Це все більш небезпечна поведінка і все більш небезпечне явище для нас, для України та Європи. Через цей канал ми надіслали дуже потужний сигнал Мінську», – додав голова польського уряду.

Державний прикордонний комітет Білорусі 10 лютого засудив рішення Варшави закрити пункт перетину «Бобровники», заявивши, що «не бачить об’єктивних причин» для цього. Мінськ також стверджує, що обмеження перетину кордону між двома країнами «призведе до колапсу в прикордонні».

Напередодні стало відомо, що Польща має намір закрити ключовий пункт пропуску на кордоні з Білоруссю до подальшого розпорядження.

XS
SM
MD
LG