Доступність посилання

ТОП новини

Полторак пояснив, навіщо потрібен військовий парад на День незалежності


Міністр оборони Степан Полторак
Міністр оборони Степан Полторак

Під час репетиції військового параду до Дня незалежності 24 серпня в Києві міністр оборони Степан Полторак повідомив, що в урочистостях візьмуть участь 4500 військовослужбовців та 250 одиниць військової техніки. В тому числі кияни зможуть побачити зразки озброєння, яке наразі перебуває на етапі державних випробувань.

Вперше на параді крокуватимуть представники 24 підрозділів Збройних сил, а також Держприкордонслужби, СБУ, Нацгвардії, ДСНС. Полторак зазначив, що парад буде присвячений не тільки 27 річниці незалежності, а й 100-річчю відновлення української державності у 1917 році.

Відповідаючи на питання журналіста про доцільність військового параду Степан Полторак висловив думку, що урочиста хода необхідна і для самих військових, і для суспільства.

«На фронті більшість людей не бачить, що відбувається. Ми знаємо, що наш військовий захищають нашу країну. Але те, в якому стані він знаходиться, народ України може побачити в тому числі і на військовому параді. Це дуже важливо для кожного військового, тому що це свого роду звіт перед суспільством, в якому стані ми знаходимось», – заявив міністр.

Українські вояки під час військового параду в День Незалежності України. Київ, 24 серпня 2017 року
Українські вояки під час військового параду в День Незалежності України. Київ, 24 серпня 2017 року

Читайте також: «Парк Повітряних сил ЗСУ цьогоріч поповнять майже 30 модернізованих літаків – командувач»

Також він запевнив, що вся важка техніка, яка проїде центром міста і може пошкодити асфальтове покриття, буде пересуватися або на тралах, або в гумових накладках.

Механізована колона, за словами Полторака, наразі тренується на аеродромі «Озерне» поблизу Житомира, а генеральна репетиція відбудеться 10 серпня.

Раніше президент Петро Порошенко повідомляв, що під час цьогорічного військового параду вперше крокуватиме окрема «коробка» жінок-військових.

XS
SM
MD
LG