Доступність посилання

ТОП новини

Петро Порошенко відреагував на «плівки Деркача»


Петро Порошенко вважає, що нині «п’ята колона Кремля розпочала масштабну спецоперацію проти України»
Петро Порошенко вважає, що нині «п’ята колона Кремля розпочала масштабну спецоперацію проти України»

П’ятий президент України та народний депутат від «Європейської солідарності» Петро Порошенко відреагував на поширені позафракційним депутатом Андрієм Деркачем аудіофайли, в яких буцімто фігурує експрезидент.

«Аудіофайли, які вчора демонстрував випускник Вищої школи КДБ ім. Дзержинського у Москві, – сфабриковані. Але сировину вони могли здобути, зокрема, в Офісі чинного президента. СБУ має розслідувати, хто це зробив. З чиєї санкції? Кому це вигідно? Бо все це вилилося у спецоперацію проти стратегічних стосунків України з Америкою, ключовим нашим партнером, здатним стримувати Росію. На жаль, є прописні істини геополітики та дипломатії, які дилетанти не в змозі засвоїти навіть за рік активної практики», – заявив Порошенко на сторінці у фейсбуці.

Порошенко вважає, що нині «п’ята колона Кремля розпочала масштабну спецоперацію проти України» і через втягування у передвиборчу боротьбу у США намагається підірвати двопартійну підтримку України Сполученими Штатами.

Президент Володимир Зеленський на своїй пресконференції відповідав на запитання щодо Петра Порошенка і оприлюдненого аудіозапису.

«Що стосується вироку пану Порошенку… Я впевнений, що все це ще попереду. Ви ж бачили вчорашній скандал. Я думаю, вони так керували державою, що їх чекає дуже багато різних пригод і різних вироків», – сказав Зеленський.

«У Генпрокурора відкрили кримінальне провадження (за фактом оприлюднення Андрієм Деркачем записів переговорів – ред.) Не хочу більше коментувати... Це не останній дзвінок, яке побачать українці», – додав він.

19 травня позафракційний депутат Андрій Деркач оприлюднив аудіозаписи нібито розмов Петра Порошенка з колишнім віцепрезидентом США Джо Байденом. За його словами, ці розмови демонструють, що країною в часи президентства Порошенка «керував Байден».

20 травня Офіс генпрокурора повідомив, що відносно Петра Порошенка відкрили справу про державну зраду через «плівки Деркача».

Партія «Європейська солідарність» раніше також заявила, що аудіозаписи «сфабриковані заради дискредитації України і штучного її втягнення в американську виборчу кампанію».

Крім того, видання The Washington Post 20 травня повідомило із посиланням на штаб Джо Байдена, що плівки, де він нібито розмовляє з Петром Порошенком, є відредагованою «діркою від бублика», а самі аудіофайли – «продовженням давньої російської спроби завдати шкоди колишньому віцепрезидентові США».

XS
SM
MD
LG