Доступність посилання

ТОП новини

Верховний суд повернув позовну заяву Порошенка до Bihus.Info щодо оприлюднення оригіналів «плівок Медведчука»


Раніше Порошенко звернувся до суду з позовом щодо Bihus.Info з вимогою оприлюднення записів телефонних розмов, за участі, ймовірно, народного депутата Віктора Медведчука
Раніше Порошенко звернувся до суду з позовом щодо Bihus.Info з вимогою оприлюднення записів телефонних розмов, за участі, ймовірно, народного депутата Віктора Медведчука

Верховний суд у складі колегії суддів Касаційного адміністративного суду повернув позов п’ятого президента України Петра Порошенка до Bihus.Info щодо оприлюднення «плівок Медведчука». Про це повідомляє Bihus.Info з посиланням на рішення суду.

«Ухвала може бути оскаржена до Великої палати Верховного суду протягом п’ятнадцяти днів з дня її постановлення та набирає законної сили після її перегляду в апеляційному порядку або після закінчення строку на апеляційне оскарження», – йдеться в ухвалі суду.

Раніше Петро Порошенко звернувся до суду з позовом щодо Bihus.Info, вимагаючи оприлюднення записів телефонних розмов, за участі, ймовірно, народного депутата Віктора Медведчука.

17 травня Bihus.Info повідомив, що народний депутат від «Опозиційної платформи – За життя» Віктор Медведчук негласно вів переговори з підконтрольними Росії бойовиками після початку бойових дій 2014 року.

Голова проєкту Денис Бігус стверджує, що його редакція отримала записи розмов Медведчука з 2014 по 2017 роки. Згідно з ними, він вів переговори із заступником голови уряду Росії Дмитром Козаком, помічником президента Росії Владиславом Сурковим, російським міністром енергетики Олександром Новаком та іншими російськими політиками та високопосадовцями енергетичного сектору.

Крім того, як стверджують журналісти, на записах присутні розмови політика з ватажками незаконних збройних угруповань: Олександра Бородая, Олексія Карякіна, Владлена Заруби. Голос, який автори розслідування ідентифікували як такий, що належить Медведчуку, стверджує, що його на участь у перемовах уповноважили і тодішній президент України Петро Порошенко, і президент Росії Володимир Путін.

Як зазначають у Bihus.Info, на момент початку переговорів Медведчук не мав жодного офіційного статусу представника України і виконував цю роль негласно.

За словами самого Медведчука, публікація записів є «чистою провокацією фабрики фейків».

Партія «Європейська солідарність» повідомила Радіо Свобода, що експрезидент Порошенко не розмовляв з Медведчуком на ті теми, про які говорять голоси в матеріалах розслідування Bihus.Info.

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.

XS
SM
MD
LG