Доступність посилання

ТОП новини

Суд скасував мобільні відділення «Укрпошти» у невеликих селах


«Укрпошта» має понад 11 тисяч відділень по всій країні
«Укрпошта» має понад 11 тисяч відділень по всій країні

Окружний адміністративний суд Києва своїм рішенням скасував норму зі стратегії розвитку компанії «Укрпошта» щодо впровадження мобільних відділень у селах з населенням менш ніж 2 тисячі замість стаціонарних відділень.

«Окружний адмінсуд міста Києва ухвалив рішення скасувати стратегію розвитку «Укрпошти» Володимира Омеляна, а також звільнити начальників відділень по 8000 (зарплати – ред.) і набрати назад по 1000 гривень», – написав на сторінці у Facebook голова «Укрпошти» Ігор Смілянський.

За словами Смілянського, позов поданий до суду однією з політичних партій, «Укрпошта» планує оскаржити.

У самому суді заявили, що рішення про скасування стаціонарних поштових відділень у селах з населенням менш ніж 2 тисячі жителів є протиправним.

«Суд також зобов’язав відповідача відновити роботу стаціонарних відділень поштового зв'язку АТ «Укрпошта», які були замінені пересувними відділеннями поштового зв’язку на виконання оскаржуваного наказу», – йдеться в повідомленні.

Минулого року «Укрпошта» запустила пілотний проект поштових відділень «на колесах», щоб закрити частину відділень у невеликих селах, замінивши їх листоношами на автомобілях. Проект стартував у Чернігівській області з планами «Укрпошти» поширити його і на інші області.

«Укрпошта» є національним оператором поштового зв’язку в Україні, що має понад 11 тисяч відділень по всій країні. Поштовий оператор здійснює доставку пенсій понад 4 мільйонам пенсіонерів.

XS
SM
MD
LG