Доступність посилання

ТОП новини

Щонайменше пʼять людей загинули внаслідок повені в РФ – ЗМІ


 Наслідки повені в місті Орськ, Оренбурзька область, Росія
Наслідки повені в місті Орськ, Оренбурзька область, Росія

Під час повені в Оренбурзькій області Росії загинули щонайменше пʼятеро людей, пише видання «Важные истории» з посиланням на родичів та волонтерів.

Як зʼясувало видання, чотири особи загинули в Орську – це 65-річний Сергій Ларін, 82-річна Зоя Степанова, 70-річний Юрій Ларіонов та 57-річний Рустам Ахметов. Ще один загиблий – 51-річний житель селища Пригородний Оренбурзької області Андрій Чернишов.

За даними видання, Ахметов чекав на рятувальників у своєму будинку на вулиці Каманіна, але вдень 7 квітня звʼязок з ним зник. Про його загибель журналістам повідомила волонтерка, яка шукає зниклих в Орську.

Сергій Ларін, який жив на вулиці Чапаєва, відмовився евакуюватися. Його загибель журналістам підтвердила родичка. За її словами, у морзі родичам не повідомили офіційну причину смерті. Ще один загиблий Юрій Ларіонов, який жив на вулиці Карла Маркса, вчасно не евакуювався, і його будинок затопило.

За словами однієї з волонтерок, загиблих в Орську більше, ніж зниклих безвісти. Точної цифри вона назвати не змогла. «Важные истории» дізналися про щонайменше двох зниклих безвісти жителів Орська – це пенсіонерка Ніна Соловйова та її 49-річний син Алім Сатигулов. Родичі шукають їх понад 10 днів.

Російський міністр з питань надзвичайних ситуацій Олександр Куренков під час перебування в Оренбурзькій області заявив, що загиблих через затоплення в Орську немає. У перші дні повені зʼявилася інформація про загибель чотирьох людей, але в мерії міста стверджували, що їхня смерть не повʼязана з повінню.

Причиною повені в Орську став прорив дамби, яка мала захистити місто від затоплення. У місті, населення якого становить майже 190 тисяч людей, затопило близько семи тисяч будинків, 12 тисяч жителів були евакуйовані.

Форум

XS
SM
MD
LG