Доступність посилання

ТОП новини

Новообраний президент України зможе розпустити Раду – представник БПП


Така перспектива можлива і правове підкріплення такої позиції проведення дострокових виборів сьогодні оцінюється як 50 на 50, заявляє Сергій Березенко
Така перспектива можлива і правове підкріплення такої позиції проведення дострокових виборів сьогодні оцінюється як 50 на 50, заявляє Сергій Березенко

Новообраний президент України матиме юридичні підстави оголосити дострокові вибори до Верховної Ради, заявляє заступник голови фракції «Блок Петра Порошенка» Сергій Березенко.

«Я свідомий того, що така перспектива можлива і правове підкріплення такої позиції проведення дострокових виборів сьогодні оцінюється як 50 на 50. Якби ви мене запитали, чи є юристи, які б змогли обґрунтувати можливість проведення дострокових виборів – так, є. Як будуть розвиватися події, це залежить як мінімум від новообраного президента, від Верховної Ради і від багатьох інших факторів», – сказав Березенко в інтерв’ю «Українській правді».

За його словами, відлік шести місяців до парламентських виборів, протягом яких неможливо розпустити Верховну Раду, починається після 27 травня.

Чергові парламентські вибори в Україні мають відбутися 27 жовтня. Термін за шість місяців до цього дня починається після 27 квітня. Березенко не пояснив способу свого підрахунку.

21 квітня відбудеться другий тур виборів президента, в якому змагатимуться шоумен Володимир Зеленський і чинний президент Петро Порошенко.

Відповідно до Конституції, новообраний президент складає присягу на урочистому засіданні Верховної Ради і вступає в повноваження не пізніше ніж через 30 днів після офіційної публікації результатів виборів (4 травня), тобто до 3 червня.

XS
SM
MD
LG