Доступність посилання

ТОП новини

Пристайко закликав Раду ООН допомогти зі звільненням українських політв'язнів


Вадим Пристайко
Вадим Пристайко

Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко закликав Раду ООН з прав людини приділяти більше уваги порушенням прав громадян на контрольованих Росією українських територіях і докласти більше зусиль для їхнього звільнення. Про це повідомляє пресслужба українського МЗС.

«Беручи участь в роботі Сегмента високого рівня 43-й сесії Ради ООН з прав людини, голова делегації України, міністр закордонних справ Вадим Пристайко наголосив на необхідності інкорпорування правозахисного компоненту в усі аспекти діяльності ООН, без чого неможливо досягти прогресу на напрямках забезпечення миру, безпеки та сталого розвитку», – йдеться в повідомленні.

Також у відомстві зазначили, що Пристайко привернув увагу делегацій до грубих порушень прав і основних свобод людини, які здійснює російська влада на анексованих українських територіях, закривши до них доступ для міжнародних моніторингових механізмів, і закликав Раду, правозахисні механізми ООН і міжнародне співтовариство в цілому зміцнити зусилля з метою припинення цих порушень і звільнення незаконно ув'язнених українців.

Раніше заступник постійного представника ЄС в ООН Сільвіо Гонзато на засіданні Генасамблеї ООН вимагав від Росії звільнити українських рибалок, затриманих в Азовському морі 15 лютого, а також повернути човен.

20 лютого на цьому ж засіданні виступив міністр закордонних справ Вадим Пристайко, який зазначив, що Росія ігнорує вимоги Організації Об'єднаних Націй і порушує права людини в анексованому Криму.

XS
SM
MD
LG