Доступність посилання

ТОП новини

Два КПВВ на межі з Кримом тимчасово не працюватимуть через екологічну небезпеку – ДПСУ


Жінка в кримському місті Армянську, 6 вересня
Жінка в кримському місті Армянську, 6 вересня

Українські контрольно-пропускні пункти «Каланчак» і «Чаплинка» на адміністративному кордоні з анексованим Росією Кримом тимчасово припиняють свою роботу через екологічну небезпеку, повідомив речник Державної прикордонної служби України Олег Слободян на своїй сторінці у Facebook.

«З метою збереження життя та здоров’я персоналу Держприкордонслужби та громадян, які проживають біля адмінмежі і слідують через КПВВ, у зв’язку з небезпечною екологічною ситуацією, яка склалася на заводі «Титан» на території тимчасово окупованого Криму, прийнято рішення про тимчасове припинення роботи контрольних пунктів в’їзду-виїзду «Каланчак» та «Чаплинка», – написав Слободян.

Він зазначив, що перетнути адмінмежу з тимчасово окупованим Кримом можна буде лише через КПВВ «Чонгар», який працює в штатному режимі.

Слободян додав, що в тимчасово закритих контрольних пунктах прикордонники продовжать нести службу, проте громадян та транспортні засоби пропускатимуть «лише в екстрених випадках та у разі крайньої необхідності».

«Громадяни України з окупованого півострову, які будуть прагнути врятуватися від стихійного лиха на материковій Україні, будуть оформлюватися в спрощеному порядку», – заявили речник ДПСУ.

Токсичні викиди у Криму: дітей вивозять із Армянська – відео
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:23 0:00

Фактична влада Криму заявляє, що причиною викидів шкідливої речовини на півночі півострова є випаровування вмісту кислотонакопичувача, використовуваного підприємством «Кримський титан».

Водночас у Міноборони України наполягають, що викид хімічних речовин на території анексованого Криму стався через військових Збройних сил Росії, які на тренуваннях обстріляли відстійники відходів титанового та содового заводів.

Жителі кримського міста Армянськ продовжують скаржитися на погіршення самопочуття, їдкий запах в повітрі, першіння в горлі, особливо у вечірній час.

4 вересня фактична влада Криму оголосила, що концентрація шкідливих речовин у повітрі на півночі півострова перевищила допустиму норму, у зв’язку з цим на два тижні зупинили роботу заводу «Кримський титан». Крім того, почалася евакуація дітей з Армянська в санаторії Криму.

XS
SM
MD
LG