Доступність посилання

ТОП новини

У ЗМІ повідомили, що Путін прибуде на саміт БРІКС. Кремль не підтверджує


У Кремлі кажуть, що обговорення можливої особистої участі Путіна у саміті БРІКС все ще триває
У Кремлі кажуть, що обговорення можливої особистої участі Путіна у саміті БРІКС все ще триває

Президент ПАР Сиріл Рамафоса заявив, що російський президент Володимир Путін буде присутній особисто на саміті БРІКС. Про це повідомляє видання Eyewitness news із посиланням на заяву Рамафоси на засіданні ділової ради БРІКС напередодні.

За даними видання, саміт не проводитимуть у форматі онлайн, як припускалося раніше.

Водночас речник президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що обговорення можливої особистої участі Путіна у саміті БРІКС все ще триває, «формат поки що не визначено».

Читайте також: Росія скористається заявами африканської делегації для «інформаційних операцій» – ISW

17 березня Палата попереднього провадження Міжнародного кримінального суду видала ордери на арешт російського президента Володимира Путіна та уповноваженої при президенті Росії з прав дитини Марії Львової-Бєлової. Це рішення ухвалено у зв'язку з ймовірною відповідальністю за воєнний злочин – незаконна депортація дітей. Це означає, що Преторія формально має затримати Путіна після прибуття до ПАР.

Після цього уряд Південно-Африканської Республіки заявив, що «взяв до відома» рішення МКС.

Водночас лідер владної партії ПАР Фікіле Мбалула заявляв, що «Путін може приїхати до країни будь-коли». «МКС служить інтересам не всіх, а лише небагатьох», – наголошував Мбалула.

Південно-Африканська Республіка має тісні зв’язки з Москвою. Кремль свого часу підтримував боротьбу АНК проти режиму апартеїду.

Саміт БРІКС пройде з 22 по 24 серпня 2023 року.

XS
SM
MD
LG