Доступність посилання

ТОП новини

Путін і Ердоган в Кремлі обговорюють ситуацію в Сирії


Президент Туреччини висловив сподівання, що результати переговорів із Путіним «полегшать ситуацію в Ідлібі»
Президент Туреччини висловив сподівання, що результати переговорів із Путіним «полегшать ситуацію в Ідлібі»

У Кремлі почалася зустріч президентів Росії й Туреччини. Володимир Путін підтвердив, що головною темою його переговорів з Реджепом Таїпом Ердоганом стане ситуація в сирійській провінції Ідліб, де в останні дні відбуваються прямі збройні сутички між турецькими військовими і військами сирійського президента Башара Асада, якого підтримує Росія.

Звертаючись до Ердогана, Путін сказав, що необхідно «проговорити всю ситуацію, яка склалася на сьогоднішній день», щоб те, що відбувається в Ідлібі, «не повторювалося» і «не руйнувало російсько-турецькі відносини».

Президент Росії також висловив співчуття у зв’язку із загибеллю в Сирії турецьких військових, сказавши при цьому, що сирійська армія завдала ударів по них ненавмисно.

Президент Туреччини висловив сподівання, що результати переговорів із Путіним «полегшать ситуацію в Ідлібі».

За словами Ердогана, зустріч планувалася в Стамбулі, але турецька сторона погодилася на її перенесення в Москву через роботу над поправками до конституції Росії.

Коли завершаться переговори – невідомо.

Туреччина і Росія підтримують в сирійському конфлікті воюючі сторони – відповідно озброєну опозицію й уряд Асада. Наступ сил Асада в Ідлібі Туреччина вважає порушенням досягнутих раніше з Росією домовленостей про перемир’я.

Напередодні переговорів президентів сторони обмінялися низкою різких заяв. У той же час Туреччина прямо не звинуватила Росію в причетності до загибелі своїх військовослужбовців.

Бої в Сирії тривають всі останні дні. Турецькі військові підтримують сили, що протистоять Асаду, артилерією, а також авіацією, зокрема, турецькі військові збили кілька літаків сирійських ВПС.

XS
SM
MD
LG