Доступність посилання

ТОП новини

Росія: за прихід на концерт із Путіним обіцяють 500 рублів


Концерт-мітинг «Кримська весна» в Лужниках, Москва, 18 березня 2022 року
Концерт-мітинг «Кримська весна» в Лужниках, Москва, 18 березня 2022 року

По 500 рублів (це близько 250 гривень) обіцяють заплатити охочим прийти на концерт-мітинг у Москві, присвячений роковинам визнання Росією «незалежності» територій, контрольованих угрупованнями «ДНР» та «ЛНР». Оголошення в інтернет-каналах, де набирають масовку на кінозйомки та інші заходи, виявило видання «Можем объяснить».

Крім того, деякі студенти московського Політехнічного університету отримали повідомлення із проханням прийти на концерт безкоштовно та привести друзів. Охочі мають надіслати фотографії своїх паспортів для перевірки Федеральною службою охорони.

Імовірно, йдеться про концерт, анонсований на 22 лютого в Лужниках. Очікується, що глядачів привітає президент Росії Володимир Путін. Напередодні, 21 лютого, він звернеться із посланням до Федеральних зборів. Планова аудиторія концерту – 200 тисяч осіб, повідомляють російські ЗМІ.

Востаннє Путін виступав у Лужниках 18 березня 2022 року, через три тижні після початку війни проти України. Шоу було присвячене восьмиріччю анексії Криму.

Видання «Можем объяснить» уточнює, що на торішній вересневий мітинг-концерт з нагоди проголошення анексії чотирьох регіонів України масовку набирали на той же час – три години, – але тоді оплата масовки була втричі вищою: до 1500 рублів (близько 750 гривень).

21 лютого виповниться рік від часу, коли Путін оголосив про визнання «незалежності» підконтрольних угрупованням «ДНР» та «ЛНР» територій. Наступного дня Державна дума та Рада федерації ратифікували договори про співпрацю з цими утвореннями. Також Рада федерації дала дозвіл президенту на використання російських збройних сил за кордоном.

24 лютого 2022 року за наказом Володимира Путіна Росія розпочала повномасштабне вторгнення на територію України.

XS
SM
MD
LG