Доступність посилання

ТОП новини

Путін пояснив, чому не хоче говорити з Порошенком


У Кремлі заявили, що президент Росії Володимир Путін найближчим часом не планує обговорювати з президентом України Петром Порошенком звільнення полонених українських моряків та інші питання
У Кремлі заявили, що президент Росії Володимир Путін найближчим часом не планує обговорювати з президентом України Петром Порошенком звільнення полонених українських моряків та інші питання

Президент Росії Володимир Путін заявив, що не відповідає на запити президента України Петра Порошенка про телефонну розмову, оскільки не хоче «брати участь у його виборчій кампанії».

За словами Путіна, Порошенко створює кризові ситуації і перекладає відповідальність на Росію, після чого «хоче тут же продемонструвати, що він успішно вирішує проблеми». «Я в цих комбінаціях не хочу брати участь і не буду», – цитують Путіна російські інформагенції.

Раніше цього тижня в Кремлі заявили, що президент Росії Володимир Путін найближчим часом не планує обговорювати з президентом України Петром Порошенком звільнення полонених українських моряків та інші питання. «Я можу вам лише підтвердити, що дійсно після інциденту телефонної розмови між Путіним і Порошенком не було, й на цей момент, наскільки мені відомо, в наступні дні така розмова не планується», – сказав речник Путіна Дмитро Пєсков.

28 листопада помічник президента Росії Юрій Ушаков повідомляв, що запит з боку України на проведення телефонної розмови Путіна і Порошенка був, але розмова не відбулася. Президент України також говорив, що намагався зв’язатися з російським лідером, але безуспішно.

25 листопада російські прикордонники у Керченській протоці відкрили вогонь по трьох українських кораблях і захопили їх і екіпажі. Підконтрольні Кремлю суди у Криму арештували 24 моряків на два місяці. Українська влада визнає їх військовополоненими, як то визначає міжнародне право.

Країни Заходу засудили дії Росії. В Євросоюзі закликали до «стриманості і деескалації», а генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ оприлюднив заяву з вимогою до Росії звільнити військовополонених і захоплені кораблі.

XS
SM
MD
LG