Доступність посилання

ТОП новини

Путін: Росія визнала угруповання на Донбасі «державами» в межах Донецької й Луганської областей


Володимир Путін також озвучив вимогу до України визнати незаконну анексію Криму Росією та «демілітаризуватися». При цьому США та НАТО звинувачують саме Росію в посиленні провокацій проти України на Донбасі
Володимир Путін також озвучив вимогу до України визнати незаконну анексію Криму Росією та «демілітаризуватися». При цьому США та НАТО звинувачують саме Росію в посиленні провокацій проти України на Донбасі

Визнання Росією незаконних збройних угруповань «ДНР» та «ЛНР» передбачає визнання також їхніх «конституцій», які визначають їхні межі в рамках Донецької та Луганської областей, заявив президент Росії Володимир Путін. Про це він сказав на пресконференції 22 лютого.

«Ми ж їх (незаконні збройні угруповання – ред.) визнали. А це значить, ми визнали всі їхні фундаментальні документи, в тому числі й конституцію. А в конституції прописані межі в рамках Донецької та Луганської областей в той час, коли вони були в складі України. Але ми розраховуємо, що всі спірні питання будуть вирішені в ході перемовин між київською владою та керівництвом цих республік», – заявив президент Росії.

Водночас він заявив, що бойові дії «тривають і мають тенденцію до загострення».

Читайте також: Є всі ознаки того, що Росія досі планує повномасштабний напад на Україну – Столтенберґ

Путін також озвучив вимогу до України визнати незаконну анексію Криму Росією та «демілітаризуватися».

При цьому Сполучені Штати та НАТО звинувачують саме Росію в посиленні провокацій проти України на Донбасі.

21 лютого російський президент Володимир Путін спочатку оголосив про визнання Росією незалежності окремих районів Донецької та Луганської областей, а згодом – про введення регулярних російських військ на території, контрольовані російськими гібридними силами на сході України.

США та інші країни Заходу раніше заявляли, що в разі російського збройного вторгнення на територію України запровадять проти Росії жорсткі санкції. Контрольовані «ДНР» та «ЛНР» території всі країни світу, окрім Росії, наразі визнають територією України.

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.

XS
SM
MD
LG