Доступність посилання

ТОП новини

Рада обрала Маселка і Мороза новими членами Вищої ради правосуддя – народні депутати


Вища рада правосуддя – одна з двох інституцій, які відіграють роль у судовій реформі
Вища рада правосуддя – одна з двох інституцій, які відіграють роль у судовій реформі

Верховна Рада підтримала кандидатури Романа Маселка та Миколи Морози на посади членів Вищої ради правосуддя – про це повідомили народні депутати Олексій Гончаренко («Європейська солідарність») та Ярослав Железняк («Голос») 15 серпня.

Як уточнив Железняк, Маселко набрав на рейтинговому голосуванні 203 голоси, Мороз – 291. Натомість двоє інших претендентів – В’ячеслав Талько та Олена Заічко – набрали 79 і 137 голосів відповідно.

Гончаренко вказав на те, що наразі у ВРП призначені шестеро членів із 22, при тому що кворум становить 15 людей.

«Тобто ВРП майже півроку (з 22 лютого) нормально не функціонує. І не треба все перекладати на війну», – заявив народний депутат.

Роман Маселко – член правління фундації DEJURE, адвокат і колишній член Громадської ради доброчесності. Микола Мороз є доцентом Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого.

Читайте також: З’їзд суддів для обрання нового складу ВРП не відбудеться вчасно через зволікання Етичної ради – Рада суддів

Вища рада правосуддя – одна з двох інституцій, які відіграють роль у судовій реформі. Її завдання – затверджувати склад суддівського корпусу й очищати його від недоброчесних суддів.

Влітку 2021 року Верховна Рада ухвалила базові закони для її перезапуску. Через те, що ВРП досі не оновили, суддів-колаборантів наразі неможливо покарати.

На фінальному голосуванні призначення Маселка та Мороза підтримали 258 парламентарів.

XS
SM
MD
LG