Доступність посилання

ТОП новини

Верховна Рада затвердила Ірину Венедіктову генеральним прокурором


Ірина Венедіктова
Ірина Венедіктова

Верховна Рада України проголосувала за кандидатуру Ірини Венедіктової на посаду генерального прокурора України. За це рішення проголосували 269 народних депутатів.

Президент Володимир Зеленський 16 березня вніс до Верховної Ради постанову про призначення генеральним прокурором України Ірини Венедіктової. Відповідний документ під номером 3227 з’явився на сайті парламенту 16 березня.

Він має назву «Проект Постанови про надання згоди на призначення Президентом України Венедіктової І.В. на посаду Генерального прокурора». Текст документу ще не оприлюднений.

Ірина Венедіктова зараз виконує обов’язки голови Державного бюро розслідувань. До цього вона була народною депутаткою від партії Зеленського «Слуга народу». Перед президентськими виборами 2019 року Зеленський представляв Венедіктову у складі своєї команди.

​Верховна Рада України на позачерговому засіданні 5 березня висловила недовіру генеральному прокурору Руслану Рябошапці, тим самим відправивши його у відставку. Наразі обов’язки генерального прокурора виконує Віктор Чумак.

XS
SM
MD
LG