Доступність посилання

ТОП новини

Радіо Свобода відкрило новий офіс для кількох російськомовних підрозділів у Ризі


У столицю Латвії перенесено, зокрема, більшу частину журналістських операцій, які раніше входили до зони відповідальності редакції Російської служби «Свободи»
У столицю Латвії перенесено, зокрема, більшу частину журналістських операцій, які раніше входили до зони відповідальності редакції Російської служби «Свободи»

Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода (РСЄ/РС) 12 січня офіційно відкрило новий офіс у Ризі, в якому працюватимуть журналісти кількох російськомовних підрозділів медіакорпорації, у тому числі Російської служби Радіо Свобода, телеканалу «Настоящее время», новоствореного відділу розслідувань «Система» та нової відеоплатформи Votvot.

У столицю Латвії перенесено, зокрема, більшу частину журналістських операцій, які раніше входили до зони відповідальності редакції Російської служби «Свободи» в Москві.

Президент РВЄ/РС Джеймі Флай, виступаючи на урочистій церемонії в Ризі, висловив подяку Латвії за можливість відкриття офісу та зазначив: «Журналісти продовжать виконувати свою чесну роботу для інформування російськомовної аудиторії в Росії та за її межами».

У заході також взяли участь президент Латвії Егілс Левітс, міністр культури Латвії Науріс Пунтуліс, посол США в Латвії Джон Карвайл.

Низка американських конгресменів та керівниця Агентства США з глобальних медіа привітали відкриття нових офісів Радіо Свобода в Латвії і Литві:

Читайте також: «Репортери без кордонів» привітали закон «Про медіа» в Україні, але закликали до «вдосконалень»

Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода оголосило про припинення роботи свого бюро в Росії 6 березня 2022 року.

Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода (RFE/RL) 10 січня відкрило новий офіс у Вільнюсі. Передбачається, що у столиці Литви зможуть працювати журналісти мінського бюро Радіо Свобода та співробітники «Настоящего времени», які були змушені залишити Білорусь через репресії після протестів 2020 року.

XS
SM
MD
LG