Доступність посилання

ТОП новини

Україна на дві позиції піднялася у рейтингу миролюбності


За час збройного конфлікту на сході України загинули близько 13 тисяч людей, майже 30 тисяч зазнали поранень
За час збройного конфлікту на сході України загинули близько 13 тисяч людей, майже 30 тисяч зазнали поранень

Україна посіла 150-е місце (торік 152 – ред.) зі 163 країн у новому Глобальному індексі миролюбності, оприлюдненому Інститутом економіки й миру 12 червня. Інститут заявив, що найбільше зростання миролюбності зафіксували в Східній Європі і Євразії, де «кількість смертей від конфлікту скоротилося через деескалацію насильства в Україні».

Згідно з рейтингом, найбільш мирною країною світу є Ісландія, 11-й рік поспіль.

У п’ятірці мирних – Нова Зеландія, Португалія, Австрія, Данія. Афганістан розташувався останнім в рейтингу миролюбності, замінивши Сирію, яка зараз є другою найменш мирною країною в світі. У компанії з ними розташувалися Південний Судан, Ємен та Ірак. Росія 154-а.

Згідно з дослідженням, ситуація в світі стала більш мирною за останні 5 років, але гіршою в цьому контексті за останнє десятиліття, зокрема, через конфлікти на Близькому Сході, зростання тероризму, збільшення кількості біженців та інші фактори.

Індекс миролюбності визначають за 23-ма критеріями, які включають внутрішні і зовнішні конфлікти, військові витрати, тероризм, вбивства та інші рівні злочинності.

XS
SM
MD
LG