Доступність посилання

ТОП новини

Російські військові-мародери тягнуть награбоване до Білорусі для відправки у РФ – зведення Генштабу ЗСУ


«Мародери російських окупаційних військ перед перекиданням на інші напрямки намагаються відправити родичам награбоване»
«Мародери російських окупаційних військ перед перекиданням на інші напрямки намагаються відправити родичам награбоване»

У Генеральному штабі Збройних сил України повідомили про перевезення російськими військовослужбовцями награбованих в Україні речей і транспорту до Білорусі з метою подальшої переравки до РФ.

«Триває так звана «евакуація» цивільного автотранспорту, викраденого росіянами в Гостомелі, Ірпіні, Бучі та Іванкові. Крім того, мародери російських окупаційних військ перед перекиданням на інші напрямки намагаються відправити родичам награбоване майно з території Білорусі службою експрес доставки СДЕК», – йдеться в повідомленні.

Генштаб ЗСУ також повідомляє про ситуацію на всіх напрямках фронту:

На Сіверському напрямку – триває переміщення підрозділів військ РФ від державного кордону Україні вглиб Білорусі, значна частина військової техніки пошкоджена та буксирується.

На Слобожанщині – російськими військами заблоковано виїзд з міста Буринь, там велике скупчення військової техніки РФ. Триває блокада Путивля, місто оточене блокпостами, в селищі Юр’єве Сумської області загарбники проводять рейди для перепису населення та пошуку зброї.

На Донецькому напрямку – тривають спроби заволодіти Маріуполем, блокувати Рубіжне, Северодонецьк, Попасну, Троїцьке, Авдіївку, Мар’їнку та Красногорівку. «Окупанти не мають успіху, несуть втрати», вказує Генштаб.

На Південнобузькому напрямку – без суттєвих змін.

На Приморському напрямку – війська РФ проводять «фільтраційні заходи» в тимчасово захоплених населених пунктах.

Українські військові та пересічні громадяни у мережі періодично викладають фото- і відеосвідчення про те, як військові РФ крадуть особисті речі, техніку українців з житлових будинків, подвір’їв, здійснюють крадіжки з магазинів, АЗС, торгових точок у населених пунктах, в які вдираються зі зброєю та військовою технікою. Були також повідомлення, як військові РФ привласнюють українську гуманітарну допомогу. Про факти мародерства серед своїх військових російське командування не повідомляє.

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.
XS
SM
MD
LG