Доступність посилання

ТОП новини

Родичі вбитих у Бердянську підлітків перебувають у небезпеці – МВА


Вулиця в окупованому Бердянську, травень 2023 року
Вулиця в окупованому Бердянську, травень 2023 року

Начальниця Бердянської міської військової адміністрації Вікторія Галіцина каже, що родичі загиблих в окупованому місті підлітків Тиграна Оганнісяна та Микити Ханганова перебувають у небезпеці.

«Є заява від батьків (убитих хлопців – ред.), які просять зберігати інформаційну тишу, бо всі родичі лишилися в окупації, і це наражає їх на небезпеку, у них постійні обшуки, тортури», – повідомила вона в коментарі проєкту Радіо Свобода «Новини Приазовʼя».

Вона також зазначила, що станом на 27 червня тіла підлітків родинам ще не віддали. Галіцина повідомила, що школу, в якій вчилися хлопці, після деокупації перейменують на їхню честь.

Раніше цього місяця стало відомо про загибель в окупованому Бердянську двох підлітків, Тиграна Оганнісяна та Микити Ханганова, яких російська влада звинувачувала у нібито підготовці диверсії на залізниці. У соцмережах Оганнісян встиг оприлюднити відео, у якому говорить: «Двох точно (ідеться про постріли в російських силовиків – ред.). Все, це смерть, пацани, прощайте! Слава Україні!»

Згодом окупаційна влада Бердянська підтвердила інформацію про вбивство 24 червня двох підлітків, яких називає «проукраїнськими терористами». Співзасновниця Медійної ініціативи за права людини, координаторка напрямку «Війна і правосуддя» Ольга Решетилова повідомила, що підлітків убив снайпер.

XS
SM
MD
LG