Доступність посилання

ТОП новини

Росія закриває генконсульство Фінляндії у Петербурзі


У російському зовнішньополітичному відомстві також оголосили персонами нон ґрата дев’ятьох фінських дипломатичних представників
У російському зовнішньополітичному відомстві також оголосили персонами нон ґрата дев’ятьох фінських дипломатичних представників

Росія закриє генконсульство Фінляндії у Санкт-Петербурзі. Згода на його діяльність буде відкликана з 1 жовтня, заявили у Міністерстві закордонних справ Росії.

Раніше сьогодні стало відомо, що у МЗС Росії викликали посла Фінляндії. Йому заявили «рішучий протест через антиросійську політику Гельсінкі».

Російська сторона стверджує, що для її безпеки створюють загрозу «параметри вступу Фінляндії до НАТО». Москва погрожує відповіддю за «накачування Києва західною зброєю», цитує російське державне агентство ТАСС заяву речниці МЗС РФ Марії Захарової.

У російському зовнішньополітичному відомстві також оголосили персонами нон ґрата дев’ятьох фінських дипломатичних представників – співробітників посольства і генконсульства. Це в МЗС назвали заходом у відповідь на вислання з Фінляндії дев’яти представників російських закордонних установ.

Наприкінці травня Росія відкликала згоду на діяльність петрозаводського та мурманського відділень генерального консульства Фінляндії у Санкт-Петербурзі з 1 липня, а також оголосила про закриття канцелярії свого посольства у фінському місті Лаппеенранта.

Москва поклала відповідальність за це рішення на Гельсінкі, де, на думку відомства, взяли «конфронтаційний курс» щодо Росії, припинили авіаційне сполучення і забороняють в’їзд туристам.

Фінляндія може закрити консульство Росії у Турку, заявив президент Фінляндії. Він назвав це заходом у відповідь на закриття консульства в Петербурзі.

27 квітня Росія заморозила рахунки дипломатичних представництв Фінляндії у Москві й Санкт-Петербурзі.

У січні стало відомо, що Фінляндія заморозила російські активи у сумі 187 мільйонів євро. Це було зроблено у рамках санкцій, накладених на Росію через повномасштабне вторгнення в Україну.

З вересня 2022 року Фінляндія, як і багато інших європейських країн, скоротила видачу віз для росіян удвічі.

XS
SM
MD
LG