Доступність посилання

ТОП новини

МЗС Росії: Москва готує контрзаходи у відповідь на нові санкції США


Речниця МЗС Росії Марія Захарова назвала плановані нові заходи Вашингтона «категорично неприйнятними»
Речниця МЗС Росії Марія Захарова назвала плановані нові заходи Вашингтона «категорично неприйнятними»

Москва готує «контрзаходи» на нові санкції, які проти Росії хочуть запровадити США у зв’язку з отруєнням колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля і його дочки Юлії в британському Солсбері на початку березня. Про це заявила речниця російського Міністерства закордонних справ Марія Захарова.

Вона назвала плановані нові заходи Вашингтона «категорично неприйнятними».

«Росія неодноразово попереджала, що розмова з позиції сили мовою ультиматуму є марною і не має перспектив», – заявила Захарова 9 серпня.

Раніше речник президента Росії Дмитро Пєсков заявляв, що у Кремлі наразі не готові говорити про контрзаходи у відповідь на нові американські санкції.

Він додав, що Кремль вважає «категорично неприйнятною прив’язку нових обмежень… до справи в Солсбері».

«Ми ще раз рішуче відкидаємо будь-які звинувачення в контексті можливої причетності російської держави до того, що сталося в Солсбері», – додав Пєсков.

8 серпня Держдепартамент анонсував запровадження нових санкції проти Росії у зв’язку з отруєнням колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля та його дочки Юлії в британському Солсбері на початку березня. Ці санкції набудуть чинності 22 серпня чи близько цієї дати. Серед іншого запроваджується заборона на експорт до Росії товарів, які використовуються у сфері національної безпеки. Йдеться про електронні пристрої, які застосовуються в авіації.

Скрипалі були отруєні 4 березня в Солсбері нервово-паралітичною речовиною «Новачок». Лондон вважає, що речовина потрапила до Британії з території Росії і покладає провину за отруєння на російську владу. Росія обвинувачення відкидає.

Замах на колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля та його дочку в британському Солсбері в березні цього року призвів до серйозної кризи у відносинах між країнами Заходу і Росією. Близько 30 країн оголосили про висилку російських дипломатів на знак солідарності з Великою Британією. Росія у відповідь почала висилати співробітників західних дипмісій.

XS
SM
MD
LG