Доступність посилання

ТОП новини

Росія: Мангушев, який виступав із «черепом українця», помер після поранення в голову – ЗМІ


Ігор Мангушев був поранений 4 лютого на Луганщині за нез’ясованих обставин
Ігор Мангушев був поранений 4 лютого на Луганщині за нез’ясованих обставин

Політтехнолог і офіцер армії Росії Ігор Мангушев, відомий тим, що минулого літа виступав зі сцени, тримаючи в руках, за його словами, череп убитого українського військового, помер у лікарні після важкого поранення в голову, повідомило російське державне агентство «РИА Новости» із посиланням на воєнкора Акіма Апачова, друга Мангушева.

За словами Апачова, напередодні він відвідував Мангушева у лікарні. Той перебував у комі, і шансів вижити вже не мав.

Мангушев був поранений 4 лютого на Луганщині за нез’ясованих обставин. За даними телеграм-каналу «МИГ», це сталося на блокпосту біля Кадіївки, розташованої на підконтрольній Росії території Луганської області, у Мангушева нібито стріляли з пістолета зблизька. Хто міг у нього стріляти і чому, поки що не ясно.

Відео з виступом Мангушева з черепом у руках було поширене у серпні минулого року. У своїй промові Мангушев заявив, що Росія воює «з ідеєю України як антиросійської держави», і «всі носії цієї ідеї мають бути знищені». За його словами, череп належав українцеві, вбитому під час штурму Маріуполя; це твердження не верифіковане.

Влада України після публікації відео офіційно звернулася до ООН.

Мангушева російські ЗМІ називали одним із засновників приватної військової компанії «Е.Н.О.Т.» («Єдині народні общинні товариства») та політтехнологом, близьким до творця ПВК «Вагнер» Євгена Пригожина.

Члени «Є.Н.О.Т.» брали участь у бойових діях на сході України та в Сирії, а також в окупації Криму в 2014 році.

Зараз телеграм-канали називають Мангушева капітаном російської армії. Сам про себе він говорив як про командира підрозділу боротьби з безпілотниками так званої «народної міліції» угруповання «ЛНР».

XS
SM
MD
LG