Доступність посилання

ТОП новини

Росія заявляє, що поставки систем С-400 у Туреччину почнуться 2019 року


Раніше Вашингтон попереджав, що Анкарі загрожують санкції у разі придбання систем протиракетної оборони С-400 з Росії
Раніше Вашингтон попереджав, що Анкарі загрожують санкції у разі придбання систем протиракетної оборони С-400 з Росії

Російський державний експортер зброї, Рособоронекспорт, заявляє, що почне постачати системи протиракетної оборони С-400 до Туреччини в 2019 році.

Рособоронекспорт також повідомив, що 21 серпня він перестане здійснювати продажі іноземним покупцям у доларах США, що дозволить здійснювати покупки в місцевій валюті.

Заява з’явилася в той час, як Туреччина переживає кризу через падіння національної валюти на тлі погіршення відносин зі США.

Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган 20 серпня заявив, що валютна криза в його країні є результатом «нападу» на економіку його країни.

Раніше Вашингтон попереджав, що Анкарі загрожують санкції у разі придбання систем протиракетної оборони С-400 з Росії. А Сенат США схвалив законопроект про оборону, який блокуватиме продаж Туреччині американських винищувачів F-35, якщо Анкара не відмовиться від купівлі в Росії систем протиракетної оборони С-400.

Туреччина є однією з країн-партнерів у програмі F-35 і планує придбати близько 100 винищувачів, які виробляються компанією Lockheed Martin Corp.

Чиновники НАТО неодноразово застерігали Туреччину, що російські системи С-400, які Анкара погодилася придбати в 2016 році, несумісні з оборонною системою альянсу, проте Туреччина не дослухається до цих зауважень.

XS
SM
MD
LG