Доступність посилання

ТОП новини

Довіра росіян до теленовин знизилася на третину за 9 років – опитування


При цьому 73 відсотки респондентів все ще називає російське телебачення головним джерелом новин
При цьому 73 відсотки респондентів все ще називає російське телебачення головним джерелом новин

Довіра росіян до новин на телебаченні за дев’ять років знизилася майже на третину з 79 до 49 відсотків, свідчать дані опитування російського «Левада-центру».

Довіра до інформації інтернет-видань за цей же період зросла з 7 до 24 відсотків.

Майже чверть респондентів заявили, що тему зміни пенсійного віку більш об'єктивно висвітлюють в інтернеті, а не в теленовинах. Крім того, респонденти відзначили, що в інтернеті «повніше й об'єктивніше» висвітлюють життя і становище політиків і чиновників, економічну ситуацію, а також протестні акції і зовнішню політику.

При цьому 73 відсотки респондентів все ще називає російське телебачення головним джерелом новин. Серед учасників опитування у віці від 18 до 24 років думки розділилися майже навпіл: 49 відсотків надають перевагу телевізору, а 51 відсоток – інтернету. Серед респондентів старших від 55 років ці показники становлять 89 відсотків і 18 відсотків відповідно.

Читайте також: Прифронтовий Донбас і пропаганда: чи успішно Україна глушить російське телебачення?

Після російської анексії Криму в 2014 році в Україні обмежили трансляцію понад 70 російських телеканалів через «поширення пропаганди держави-агресора», яким Київ визнав Росію.

XS
SM
MD
LG