Доступність посилання

ТОП новини

Російські війська продовжують наступальні дії на Бахмутському та Авдіївському напрямках – Генштаб


Ілюстраційне фото. Українські військові ведуть вогонь зі 120-міліметрового міномета по російських позиціях поблизу Бахмута, 11 січня 2023 року
Ілюстраційне фото. Українські військові ведуть вогонь зі 120-міліметрового міномета по російських позиціях поблизу Бахмута, 11 січня 2023 року

Російські війська вісім разів обстріляли українські населені пункти з реактивних систем залпового вогню, повідомляє Генеральний штаб Збройних Сил України у вечірньому зведенні 15 січня.

«Противник не полишає своїх намірів захопити повністю Донецьку область. Веде наступальні дії на Бахмутському і Авдіївському та намагається покращити тактичне положення на Куп’янському і Лиманському напрямках. На Новопавлівському, Запорізькому та Херсонському – обороняється», – повідомляє командування.

Читайте також: Чому добровольці з Білорусі воюють з Росією в Україні?

Штаб не фіксує російських наступальних угруповань на північних напрямках. Водночас визначені підрозділи збройних сил Білорусі та Росії «продовжують виконувати завдання у прикордонних з Україною районах».

При цьому прикордонні райони Харківської та Сумської області, так само як і на інших напрямках на Донеччині, Херсонщині та Запоріжжі потрапляли під російські обстріли.

«Противник продовжує зазнавати значних втрат. Так, через нестачу ліжко-місць у лікарнях населеного пункту Горлівка Донецької області, всіх поранених з лінії фронту на Донецькому напрямку евакуюють до Жданівки», – йдеться в зведенні.

Читайте також: «Наступають по своїх тілах»: Череватий розповів про тактику російських військових у Соледарі

Командування звітує про сім авіаударів ЗСУ по районах зосередження російських військ, а також два удари по їхніх позиціях протиповітряної оборони. Крім того, згідно зі зведенням, ракетно-артилерійські війська двічі вразили райони зосередження живої сили Росії.

XS
SM
MD
LG