Доступність посилання

ТОП новини

Росія: у Новосибірську внаслідок вибуху газу загинули щонайменше 12 людей


Робота рятувальників на місці вибуху, Новосибірськ, Росія, 9 лютого 2023 року
Робота рятувальників на місці вибуху, Новосибірськ, Росія, 9 лютого 2023 року

У російському місті Новосибірськ 9 лютого стався вибух у пʼятиповерховому панельному будинку, його причиною місцева влада назвала витік газу.

Станом на 18:30 за Києвом число жертв сягнуло 12, серед загиблих дворічна дитина. 11 постраждалих госпіталізовані. Кілька людей залишаються під завалами.

Унаслідок вибуху обрушився один із чотирьох під'їздів, сталася пожежа.

В Новосибірській області оголошено жалобу. Евакуйованих жителів будинку розмістили у школі. Весь будинок, за словами влади, пізніше буде переселений в одну з новобудов.

Як повідомляє проєкт Радіо Свобода Сибір.Реалії з посиланням на Слідчий комітет, у справі про вибух газу в житловому будинку в Новосибірську затримали двох жителів Омської області. Їм звинувачують у наданні послуг, що не відповідають безпеці. За даними слідства, вони здійснювали технічне обслуговування газових плит у будинку, представляючись співробітниками «Міжрегіонгаз Сервісу». Через витік газу стався вибух, уточнили у відомстві.

Раніше цього тижня вибух газу стався у пʼятиповерхівці в місті Єфремов у Тульській області. Унаслідок вибуху загинули вісім людей.

XS
SM
MD
LG