Доступність посилання

ТОП новини

Під час наступу на Вовчанськ Росія залучила підрозділи «Африканського корпусу» – розвідка Британії


Протягом останнього тижня під час наступу на Вовчанськ у Харківській області Росія залучила підрозділи підконтрольного Міноборони РФ «Африканського корпусу»
Протягом останнього тижня під час наступу на Вовчанськ у Харківській області Росія залучила підрозділи підконтрольного Міноборони РФ «Африканського корпусу»

Протягом останнього тижня під час наступу на Вовчанськ у Харківській області Росія залучила підрозділи підконтрольного Міноборони РФ «Африканського корпусу» разом із регулярними російськими військами та підрозділами «Шторм Z», йдеться в повідомленні Міністерства оборони Британії.

«Африканський корпус» МО РФ, створений у грудні 2023 року, налічує понад 2 000 солдатів і офіцерів, а також досвідчених найманців, багато з яких раніше служили у групі Вагнера. Як зазначає британська розвідка, підрозділи «Африканського корпусу» з великою ймовірністю раніше були розгорнуті в Сирії, Лівії, Буркіна-Фасо та Нігері.

«Міноборони РФ майже напевно перекинуло підрозділи «Африканського корпусу» до українського кордону у квітні 2024 року у рамках підготовки до цього наступу. Цілком імовірно, що Росія посилює свою війну проти України ресурсами, раніше спрямованими до Африки», – йдеться у зведенні.

12 травня російський лідер Володимир Путін відправив Сергія Шойгу у відставку з посади міністра оборони і призначив його секретарем Ради безпеки РФ. Шойгу очолював Міноборони 11 з половиною років – з листопада 2012 до травня 2024 року. На посаду голови військового відомства висунутий колишній віцепремʼєр із економічних питань Андрій Бєлоусов.

У розвідці Великої Британії раніше заявили, що Андрія Бєлоусова призначили міністром оборони РФ для забезпечення більшої ефективності оборонних витрат і тіснішої координації між оборонними галузями і потребами російських збройних сил.

Зміна міністра оборони РФ, кажуть розвідники, навряд чи матиме вплив на хід війни в Україні, оскільки лідер Росії Володимир Путін також оголосив, що не буде жодних змін у вищому керівництві Генерального штабу збройних сил Росії.

Форум

XS
SM
MD
LG