Доступність посилання

ТОП новини

Росія: юристці фонду Навального присудили рік виправних робіт умовно


Любов Соболь каже, що рішення суду оскаржуватиме
Любов Соболь каже, що рішення суду оскаржуватиме

Перовський районний суд Москви 15 квітня визнав винною і засудив до року виправних робіт умовно з утриманням 10% зарплати в дохід держави юристку «Фонду боротьби з корупцією» (ФБК) Любов Соболь у справі про проникнення в квартиру ймовірного співробітника ФСБ Костянтина Кудрявцева.

Як повідомляє телеканал «Настоящее время», створений Радіо Свобода з участю «Голосу Америки», свою провину Соболь не визнала. В інтрев’ю телеканалу вона сказала, що рішення суду оскаржуватимуть.

«Я ховатися нікуди ніколи не збиралася, я відкрито і прилюдно займаюся політикою в Росії, громадською діяльністю. Відстоювати свою позицію у кримінальних справах, я теж вважаю, потрібно відкрито і прилюдно – власне, я це і роблю», – сказала вона.

Читайте також: Соратниці Навального Соболь висунули звинувачення у справі про квартиру співробітника ФСБ

Кримінальну справу проти юристки «Фонду боротьби з корупцією» відкрили після того, як Любов Соболь 21 грудня 2020 року намагалася зняти репортаж про Костянтина Кудрявцева. Вона чекала його виходу з квартири, сидячи у дворі в орендованій машині, проте її затримали силовики. У неї вдома відбувся обшук, а після цього її затримали на 48 годин.

У грудні минулого року опозиційний політик і засновник ФБК Олексій Навальний оприлюднив запис своєї розмови з чоловіком, якого Bellingcat ідентифікував як співробітника ФСБ Росії Костянтина Кудрявцева. З його розмови з Навальним випливає, що опозиціонер був отруєний влітку 2020 року працівниками російської спецслужби. Також Кудрявцев розповів, що отруйна речовина була нанесена на спідню білизну опозиціонера, яке було в номері томського готелю, де Навальний зупинився. У ФСБ назвали запис телефонної розмови сфабрикованим.

XS
SM
MD
LG